La publicació de la sentència del judici del procés ha tingut ressò a escala internacional. Desenes de mitjans de comunicació d’arreu del món han explicat la sentència i han qualificat de “llargues condemnes” la decisió del Suprem.

La BBC ha publicat la informació a les xarxes socials amb el text “llargues condemnes de presó pel seu paper en el referèndum d’independència del 2017”.

El francès Le Monde’ ha estat més descriptiu, i ha recollit el fet que les penes van dels nou als 13 anys de presó.

L’italià Corriere della Sera’ ha destacat la condemna més llarga, de 13 anys per a Oriol Junqueras, “per la secessió de Catalunya”.

El diari escocès The National’ ha destacat la condemna als líders independentistes “pel delicte de donar suport a un vot democràtic”.

També hi hagut ressò a l’altra banda de l’Atlàntic. El diari dels Estats Units ‘The Washington Post’ ha enunciat la sentència i ha advertit que “ha encès protestes”. ‘The New York Times’ també s’ha referit a les “llargues condemnes” als “líders del moviment d’independència de Catalunya”.

#SpainIsAFascistState es converteix en tendència a Twitter

L’etiqueta #SpainIsAFascistState s’ha convertit en tendència de Twitter arreu del món. L’etiqueta s’ha colat entre les tendències mundials arran del munt de tuits que han compartit els usuaris a les xarxes, la majoria manifestants que s’han mobilitzat a l’aeroport de Barcelona, després de conèixer la sentència del procés.