Càrregues policials a la Via Laietana

Tensió, corredisses i càrregues policials a la via Laietana, on milers de persones s’han concentrat davant la Prefectura de la Policia Nacional. La primera intervenció policial s’ha produït després que alguns dels concentrats tombessin les tanques que protegeixen l’accés a la comissaria. Aleshores, la policia ha carregat per dispersar els concentrats, que s’han retirat uns metres. Hi ha hagut diversos llançaments d’objectes contra la línia policial i els antiavalots de la policia espanyola han llançat projectils contra els manifestants.

Poc abans de les 10 de la nit, la Policia Nacional ha tornat a carregar de manera més contundent. S’han repetit els llançaments de projectils i també la intervenció amb porres, amb què han colpejat diversos manifestants, alguns dels quals han caigut a terra en fugir corrent.

La policia ha establert després el perímetre a més distància de la comissaria i ha encapsulat els manifestants que s’havien quedat a la part sud de la via Laietana. Diverses furgonetes han pujat pel carrer i els manifestants s’han dispersat pels carrers laterals. Tot i això, la concentració s’ha mantingut a l’altra banda de la comissaria.

A la tarda, la protesta ha aplegat milers de persones. El carrer s’ha omplert de gom a gom fins a la plaça d’Urquinaona i els concentrats han cridat consignes com “Fora les forces d’ocupació” o bé “Aquest edifici serà una biblioteca”.

La primera protesta, al matí

Ja al matí, centenars de persones s’hi han concentrat de manera espontània tan bon punt s’ha fet pública la sentència que condemna els líders independentistes per sedició. Els manifestants portaven pancartes amb al·lusions al Tsunami Democràtic i en què es podia llegir “Llibertat presos polítics”. Entre les persones que s’hi han concentrat, hi havia treballadors de les conselleries que hi ha ubicades al centre de la ciutat. Un helicòpter de la Guàrdia Civil ha sobrevolat la zona.

Igual que al vespre, els manifestants s’han aturat com a signe de protesta davant la comissaria de la Policia Nacional i han cridat consignes crítiques amb aquest cos. Aleshores, l’edifici estava protegit amb tanques que hi impedien l’accés.

Un dels objectes que han exhibit els manifestants és una de les urnes que es van fer servir durant el referèndum de l’1 d’octubre. Durant la marxa, un violoncel ha interpretat ‘El cant del ocells’. La música ha fet emmudir el carrer, però un cop ha acabat s’han sentit crits de “Llibertat!”.