Centenars de persones han tallat aquest dilluns a la nit la C-31

, una de les carreteres que enllacen l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat amb Barcelona. El fort dispositiu policial desplaçat fins a aquest punt, format pels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, ha aconseguit allunyar els manifestants de l’aeroport i s’ha reobert parcialment la circulació dels cotxes.

L’aeroport del Prat s’ha convertit des d’aquest dilluns a la tarda en l’epicentre de la protesta com a mostra de rebuig a la sentència del procés. La ciutadania ha acudit massivament a la crida feta per Tsunami Democràtic per atura-ne l’activitat. La situació ha estat tensa en molts moments i al llarg de la tarda, els Mossos d’Esquadra han carregat en diverses ocasions contra l’aglomeració de gent que s’estava acumulant a la Terminal 1. En aquest sentit, de les 78 persones ateses pel SEM aquest dilluns, 75 assistències s’han fet a la Terminal 1 de l’aeroport.

Al migdia han arrestat una persona, però de moment, segons fonts de la policia catalana, no s’han produït més detencions.

Malgrat els controls dels Mossos per accedir a la infraestructura, un grup de manifestants han aconseguit accedir a la zona on els viatgers fan cua per passar pels filtres de seguretat abans d’agafar un vol. La concentració de gent, per tant, sí que ha alterat el moviment de passatgers per la terminal.

A la T2, també hi ha persones que han saltat les tanques d’accés a l’estació de Renfe. Es tracta, sobretot, de gent amb maletes que volia accedir a l’aeroport i, en aquests casos, la policia les ha deixat passar. Ja avançat el vespre, quan molta gent volia agafar trens, s’ha regulat l’accés a l’estació. Només s’hi ha permès l’accés cada cop que arribava un comboi.

Un centenar de vols cancel·lats i alguns endarreriments

Aena ha informat que la concentració a l’aeroport n’està afectant el funcionament actual i s’han cancel·lat 108 vols. Segons els panells informatius de l’aeroport, també hi ha hagut endarreriments en altres vols. De fet, en algunes imatges es pot veure com la tripulació de diverses companyies ha hagut de desplaçar-se caminant per arribar a les terminals a causa dels talls de trànsit i del transport per la mobilització.

A peu per la Gran Via i la ronda del Litoral

Davant la dificultat per accedir a l’aeroport, moltes persones han optat per desplaçar-se caminant des de la Gran Via i també des de la ronda del Litoral.

L’allau de gent que s’ha desplaçat fins a l’aeroport ha fet que els Mossos hi restringissin l’accés en tren i en metro. Renfe ha suspès el servei de trens de l’R2 Nord cap a l’aeroport de Barcelona i també TMB ha aturat durant una estona el servei de l’L9 Sud entre les parades de Parc Nou i Aeroport T1. El servei s’ha normalitzat abans de les 15 h.