Manifestació de l'1 d'Octubre a Barcelona 2019

Barcelona i municipis d’arreu de Catalunya han viscut una jornada de mobilitzacions per la sentència del procés tan bon punt s’ha donat a conèixer el veredicte del Tribunal Suprem. Hi ha hagut manifestacions i concentracions durant tot el dia, però la gran afectació i mobilització s’han produït a l’aeroport de Barcelona, on hi ha hagut diversos moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, que han realitzat càrregues policials.

El bloqueig a l’aeroport de Barcelona ha marcat aquest 14 d’octubre arran de la crida que ha fet Tsunami Democràtic. La plataforma, de fet, ha anunciat que explicaria “un nou repte” per aquests propers dies, tot i que emplacen als seguidors a descarregar-se la seva aplicació. A més, hi ha altres convocatòries per aquest 15 d’octubre que resumim a continuació.

ANC i Òmnium, segudes a les delegacions del Govern espanyol

L’ANC i Òmnium fa una crida a continuar mobilitzant-se després de la publicació de la sentència del procés. Les entitats sobiranistes criden a fer segudes amb espelmes davant les delegacions del Govern espanyol a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. A Barcelona han convocat des de les 19 h i fins a les 21 h.

CDR, a la delegació, des de Jardinets de Gràcia i plaça de la Universitat

Els CDR se sumen a la convocatòria de l’ANC i Òmnium Cultural a manifestar-se el 15 d’octubre davant la delegació del Govern espanyol. Per anar-hi criden a fer dues columnes, una des de Jardinets de Gràcia i l’altra des de plaça de la Universitat, a les 18.30 h, per arribar cap a les 19 h a la cruïlla de passeig de Gràcia amb València i dirigir-se conjuntament fins a la delegació del Govern espanyol que es troba a dues cantonades, al carrer de Mallorca.

Noves accions de Tsunami Democràtic el 15 d’octubre

Tsunami Democràtic ha demanat als manifestants estar pendents de les xarxes perquè asseguren que aquest dimarts anunciaran “un nou repte” i que ha començat “un cicle de desobediència civil no-violenta”.

Cancel·lades les activitats acadèmiques avaluables

Universitats com la UPF, la UB o la UPC han recomanat al professorat que ajornin les activitats acadèmiques avaluables i les que requereixin assistència obligatòria durant aquesta setmana.

Vaga d’estudiants el 16, 17 i 18 d’octubre

Universitats com la UPF, la UB o la UPC han recomanat al professorat que ajornin les activitats acadèmiques avaluables i les que requereixin assistència obligatòria durant aquesta setmana. Els estudiants, després de sumar-se a les convocatòries d’aquest dilluns, mantenen la vaga per als propers dies. El Sindicat d’Estudiants convoca vaga el 16, 17 i 18 d’octubre del 2019, una vaga de 72 hores que ja va anunciar fa uns dies, i l’SEPC ha anunciat que crida a la vaga el 17 i 18 d’octubre.

Vaga del 18 d’octubre

La vaga general del 18 d’octubre també continua en peu i convocada. A aquesta vaga, convocada per la Intersindical, també tenen pensat sumar-s’hi els estudiants i es preveu una gran manifestació a Barcelona a la tarda.