Ajuntament Barcelona

Fa setmanes que es va anunciar que el pessebre de la plaça de Sant Jaume “tornarà a sorprendre” i fins i tot l’alcaldessa, Ada Colau, va avançar que el pessebre “serà més de màping, menys clàssic”. Ara bé, falta menys d’un mes per Nadal i encara no s’ha donat a conèixer la data en què per fi es podrà veure la instal·lació a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Habitualment la presentació del pessebre de la plaça de Sant Jaume coincidia amb l’encesa dels llums de Nadal, però la il·luminació nadalenca ja està en marxa des del dijous 24 de novembre i del pessebre, de moment, no n’hi ha ni rastre.

També era habitual que després del ple municipal del novembre, que aquest any es va celebrar el divendres 25, els regidors baixessin a la plaça de Sant Jaume per veure com havia quedat la instal·lació. Només l’any passat, el 2021, el bou i la mula es van instal·lar més tard que la resta de figures, ja que va caldre substituir les làmines de plàstic daurades que els donaven forma per una silueta amb llum LED.

“Està tot controlat”

Fonts municipals han apuntat a betevé que “està tot controlat” i que l’endarreriment en la instal·lació del pessebre estava previst i no es deu a cap incidència. Informen que després del pont de desembre convocaran una presentació pels mitjans on es parlarà d’aquest pessebre i, probablement, ja es donarà a conèixer quan es podrà veure. Però el primer dia laborable després del pont ja serà 12 de desembre, a menys de dues setmanes per celebrar la nit de Nadal. Qui sap, però, si caldrà esperar fins a Santa Llúcia, el 13 de desembre, el dia en què tradicionalment s’instal·la el pessebre a les llars catalanes.

Notícies del Nadal 2022