encesa llums nadal Barcelona 2022

L’encesa dels llums de Nadal 2022 a Barcelona és un dels actes més esperats de les festes nadalenques a la ciutat. Per donar el tret de sortida a aquest període festiu, s’organitza un acte amb què s’il·luminen els primers llums de Nadal i, just després, els del conjunt de la ciutat. L’encesa es fa al carrer i, per tant, tothom qui ho desitgi pot anar a gaudir-lo. Et detallem quan és i on pots veure l’encesa dels llums de Nadal.

Es tracta d’un espectacle imprescindible per passar un bon Nadal 2022!

Encesa dels llums de Nadal 2022: data i hora

L’encesa dels llums de Nadal 2022 de Barcelona es farà aquest dijous, 24 de novembre. L’acte, que es farà des de la plaça Major de Nou Barris, començarà a les 18 h i es podrà seguir en directe a betevé. Enguany, alguns carrers emblemàtics de la ciutat, com ara el passeig de Gràcia, estrenaran il·luminació.

L’espectacle rep el nom d”Anys llum‘ i és de la productora La Brutal, sota la direcció de David Selvas. L’acte comptarà amb la participació de la coral comunitària Musical’s Choir del Raval. Consistirà en un espectacle d’humor i projeccions de gran format. A més, s’estrenarà en directe la cançó de Nadal d’enguany: ‘Barcelona és un regal’, del duet Ginestà.

Quan aquest acabi, s’encendran de forma oficial tots els llums de la ciutat, a les 18.35 h. Així, es donarà la benvinguda al Nadal a Barcelona. Ara per ara, la previsió del temps indica que no plourà el moment de l’encesa.

El Carmel i la Teixonera, en espera dels llums

Ara bé, hi ha dos barris de Barcelona que hauran d’esperar per veure encesos els llums de Nadal: al Carmel i la Teixonera només s’ha instal·lat el 30 % de les instal·lacions previstes i, per tant, no arribaran a temps a l’encesa d’aquest dijous, 24 de novembre. Ara per ara, no hi ha data.

42 hores menys de llum per estalviar energia

L’Ajuntament de Barcelona, els comerciants i els restauradors han acordat apagar la il·luminació nadalenca una hora abans cada dia per estalviar electricitat en el context de la crisi energètica per la guerra a Ucraïna. Així, els llums s’encendran a les 17.30 h i s’apagaran a les 22 h, i no a les 23 h com passava en anys anteriors.

Pel que fa als caps de setmana, l’horari s’avançarà també una hora, fins a les 23 h. Les nits especials (les del 31 de desembre i el 5 de gener), els llums estaran encesos fins a la 1 h. En total, segons ha explicat l’Ajuntament a través d’un comunicat, la mesura permetrà estalviar energia durant 42 hores.

Com va ser l’encesa del 2021?

El 2021 Barcelona va donar la benvinguda a Nadal amb ‘Ombrana’, un espectacle de circ i música que va aplegar més d’una vintena d’artistes i produït per la companyia internacional de teatre Ponten Pie, sota la direcció artística de Sergi Ots.

Inspirada en una història real, ‘Ombrana’ oferia una representació escènica sobre l’experiència vital i emocional d’una dona que arriba a una ciutat provinent d’un entorn rural i veu per primera vegada la llum artificial de nit. La història la representava una nena que arriba a Barcelona i que mai no havia vist un fanal en l’obscuritat, un viatge de descobriment de la llum i la ciutat.

Notícies del Nadal 2022