encesa llums nadal 2023 barcelona

Ha arribat el dia de l’encesa dels llums de Nadal 2023 a Barcelona. Aquest és un dels actes més esperats de les festes nadalenques a la ciutat. Per donar el tret de sortida a aquest període festiu, s’organitza un acte amb què s’encenen els primers llums de Nadal i, just després, els del conjunt de la ciutat. L’acte es fa al carrer i, per tant, tothom qui ho desitgi pot anar a gaudir-ne. Et detallem quan és i on pots veure l’encesa dels llums de Nadal.

Es tracta d’un espectacle imprescindible per passar un bon Nadal 2023!

Encesa dels llums de Nadal 2023: data i hora

L’encesa dels llums de Nadal 2023 de Barcelona es fa aquest dijous 23 de novembre, a les 18 h. L’acte tindrà lloc a la confluència del carrer de Casp amb el passeig de Gràcia per commemorar els 200 anys d’aquesta via cèntrica. Com ja és tradicional, per acompanyar l’acte d’encesa, s’ha programat un espectacle de gran format. El d’enguany s’anomena ‘Astronòmica‘, un conte visual de la companya Obskené que barreja circ, música, dansa i llums per explicar la història de la Sunsi, una figura inspirada en la matemàtica Assumpció Català. L’espectacle tindrà una durada aproximada de 30 minuts.

L‘encesa de llums es podrà seguir en directe per betevé, en un programa especial presentat per la periodista Clara Vera que començarà a les 17.55 h i finalitzarà a les 18.40 h.

42 hores menys de llum per estalviar energia

L’Ajuntament de Barcelona repeteix l’horari del 2022 i enguany també apagarà la il·luminació nadalenca cada dia una hora abans per estalviar electricitat. Per tant, aquest 2023 els llums s’apagaran a les 22 h de diumenge a dijous i a les 23 h els divendres i dissabtes. Excepcionalment, el 31 de desembre i el 5 de gener es mantindran encesos fins a la 1 h.

En total, segons explica el consistori, la mesura permet estalviar 42 hores d’energia.

Com va ser l’encesa del 2022?

El 2022, Barcelona va donar la benvinguda a Nadal amb ‘Anys llum‘, un espectacle de la productora La Brutal, sota la direcció de David Selvas. L’acte va comptar amb la participació de la coral comunitària Musical’s Choir del Raval i va consistir en un espectacle d’humor i projeccions de gran format. A més, va servir per estrenar en directe la cançó de Nadal: ‘Barcelona és un regal’, del duet Ginestà.

Què vols saber del Nadal 2023?