façana Ajuntament bou pessebre

Canvis al pessebre de Barcelona 2021, quan encara no s’havia donat per acabat. El bou i la mula que hi havia d’haver a les façanes de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya ja no seran amb les làmines de plàstic daurades que es van començar a instal·lar la setmana passada. Per motius tècnics —i també per la reacció que han tingut a la pluja i al vent—, el consistori ha decidit retirar-les.

Les figures d’aquests dos elements habituals del pessebre estaran fetes amb una silueta lluminosa de tub LED que s’acabarà d’instal·lar en les properes hores. De fet, aquest dimarts al migdia ja no quedava rastre de les làmines de plàstic daurades a les façanes de l’Ajuntament i de la Generalitat. Per posar-les, s’havien col·locat unes estructures als edificis i la Generalitat contribuïa per primer cop a finançar una part del cost total, que frega els 200.000 €.

La façana de l’Ajuntament de Barcelona, aquest dimarts al migdia, ja sense les làmines daurades

La resta de figures ja s’il·luminen

A banda del bou i la mula, les altres figures del pessebre de Barcelona 2021 estan en ple funcionament des de dissabte passat. Aquest any, la instal·lació ha sobrepassat els límits de la plaça de Sant Jaume i es poden veure una cinquantena de figures lluminoses als balcons dels carrers de Jaume I i Ferran. A més, als baixos de locals comercials hi ha 23 pessebres fets per artistes, artesans i escoles de la ciutat.