Ja ha arribat el dia de l’encesa dels llums de Nadal 2022 a Barcelona. Amb l’espectacle ‘Anys llum’, de la productora La Brutal i sota la direcció de David Selvas, la plaça Major de Nou Barris s’ha convertit per un dia en l’escenari principal de les festes de Nadal a Barcelona. Unes 5.000 persones s’hi han aplegat per veure l’espectacle.

L’acte d’encesa dels llums de Nadal ha començat pocs minuts després de les 18 h i s’ha pogut seguir en directe per betevé. Tant el públic que era a la plaça Major de Nou Barris com els espectadors que ho han seguit des de casa han gaudit d’un espectacle de teatre musical amb certs tocs d’humor en què els diferents personatges han reivindicat la màgia de les festes nadalenques

Un viatge en el temps

Dalt d’un escenari presidit per una gran pantalla, la ficció ha fet creure als espectadors que Barcelona podia quedar-se sense il·luminació de Nadal. Al principi, els personatges s’hi han conformat però, cançó rere cançó, han recordat com n’ha estat d’important la llum en les celebracions al llarg de la història, des de la descoberta del foc dels neandertals —reinventant una versió rudimentària de ‘Fum, fum, fum’— fins a l’aparició dels primers llums elèctrics per il·luminar l’arbre de Nadal. Durant l’espectacle també han recordat algunes dades històriques relacionades amb els guarniments nadalencs com, per exemple, que el carrer de Petritxol va ser el primer de la ciutat que es va decorar amb llums elèctrics.

No hi ha Nadal sense llum

Finalment, els personatges s’han adonat que Nadal no era possible sense llum i han fet tots els possibles per encendre els llums de Nadal de Barcelona, animats per la cançó ‘Don’t stop me now’, cantada pel Musicals’ Choir, un cor de joves de Ciutat Vella. L’espectacle ha acabat amb la nadala ‘Barcelona és un regal’, que han compost per a aquestes festes els andreuencs Ginestà.

Notícies del Nadal 2022