La majoria dels veïns de la finca 44-46 del carrer del Rosselló, on s’ha produït aquest dimarts al matí un aparatós incendi, han pogut retornar ja als habitatges. Qui no podrà tornar de moment són els habitants del pis on s’ha originat el foc. Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona a betevé, aquest pis, situat a la segona planta de l’edifici, “no està en condicions“. Els tècnics han valorat quina és l’afectació en el forjat i han considerat que tampoc podrà tornar el veí que viu al pis de sota a conseqüència de les afectacions provocades pel foc i les tasques d’extinció.

Aquesta tarda alguns veïns de la resta d’habitatges de l’immoble han optat per recollir les seves pertinences i passar la nit fora, a casa d’amics o familiars. Tot i que l’estructura dels pisos sembla que no perilla i que podrien tornar, en alguns casos l’acumulació de fum i la mala olor és desagradable i prefereixen esperar a tornar-hi.

Tots els ferits han estat donats d’alta

Fonts municipals han explicat que els veïns han sortit pel seu propi peu quan s’ha originat el foc, a les 7 h. 10 persones han hagut de ser ateses per inhalació de fum, set de les quals han acabat traslladades a un centre hospitalari en estat lleu i totes elles ja han estat donades d’alta. 

En el vídeo que ha difós una veïna es pot veure el foc a l’interior del domicili. Quan els Bombers han arribat al lloc dels fets, molts veïns ja havien sortit dels habitatges. Segons ha explicat una veïna de la finca del davant, els ha despertat el soroll de les sirenes. En mirar per la finestra, ha vist les flames, que ha qualificat d'”espectaculars”. Tot i que assegura que els Bombers han actuat molt ràpid, se li ha fet “una eternitat”.