L’Ajuntament de Barcelona ja ha encarregat el pessebre per a la plaça de Sant Jaume aquestes festes de Nadal 2022. Ho ha confirmat el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, en un debat a la Comissió de Drets Socials a instàncies del PP, que ja ha obert la polèmica política habitual entorn d’aquesta instal·lació. Martí ha detallat que el pressupost rondarà els 100.000 €, menys que l’any passat, i que el pessebre “tornarà a sorprendre”.

Per a aquest Nadal, el popular Óscar Ramírez ha demanat instal·lar a la plaça de Sant Jaume un pessebre tradicional com el que es fa al Museu Marés. Ramírez s’ha queixat que els últims anys s’ha optat per “antipessebres” i ha reclamat “un pessebre com Déu mana”. “Un pessebre tradicional pot ser modern, però la voluntat del govern és eliminar i no modernitzar”, ha afegit.

Reinventar la tradició

El tinent d’alcalde de Cultura ha defensat que el pessebre que es posa cada any a la plaça de Sant Jaume busca “reinventar la tradició” i ha admès que quan es fa això es genera polèmica. “No pot ser que vulguem ser la ciutat més creativa i innovadora i no ens atrevim a innovar amb una de les tradicions que apel·la a l’artesania”, ha sentenciat Martí, que ha confessat que és un pessebrista que fa pessebres tradicionals.

Tot i la polèmica, la proposta del PP s’ha aprovat, ja que els dos socis de govern (BComú i PSC) s’han abstingut. Esquerra hi ha votat en contra mentre que Junts, Ciutadans i Valents hi han donat suport.