Des de fa dos mesos els serveis de neteja de Barcelona disposen de quatre màquines aspiradores noves. Són elèctriques i de petites dimensions i serveixen per treballar en espais d’alta intensitat sense molestar els vianants. Aquestes aspiradores estan pensades per a tres tipus de feina. D’una banda, netejar carrers amb molt trànsit de gent, com la Rambla, ja que l’aspiradora actua directament sobre el residu. I de l’altra, netejar els parterres de la superilla, ja que facilita la tasca de netejar-los sense que els operaris hagin de trepitjar la vegetació.

Com apunta Carlos Vázquez, director de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona, “la ciutat tendeix a les superilles, a la conversió per a vianants, als espais d’alta densitat de gent, i aquesta màquina és ideal”.

Una altra de les funcions de l’aspiradora és buidar i netejar els escocells dels arbres, ja que permet arribar a racons on els escombriaires no poden accedir. El responsables de neteja de l’Ajuntament volen deixar molt clar que aquesta maquinària “no substitueix ningú ni cap altre servei, sinó que complementa, per tant ajuda a tenir la ciutat més neta”.

Torns de matí i tarda

Actualment els serveis de neteja disposen de quatre aspiradores. Dues estan destinades a la Rambla i el Portal de l’Àngel, en dos torns de matí i tarda. Les altres dues treballen a la superilla de Sant Antoni.

El rendiment d’aquesta maquinària, des que es va incorporar al servei, ara fa dos mesos, ha sorprès els responsables de neteja de l’Ajuntament de Barcelona, que s’estan plantejant ampliar-ne el nombre per destinar-les a altres zones de la ciutat.