Ni rastre de les parades de l’antic Mercat de Vallvidrera. Aquest emblemàtic edifici del barri té un aspecte irreconeixible: ara és un espai diàfan que es convertirà en un equipament cultural per al barri on es faran espectacles de teatre i música. A finals de gener van començar les obres, que van haver d’aturar-se per la crisi del coronavirus durant tres mesos i es van reprendre a finals de juny. Es preveu que les obres acabaran el juny del 2021, però encara s’haurà d’adequar l’espai per al futur ús.

Espai diàfan i coberta nova

Fins ara, s’ha fet l’enderroc i el buidatge de tot l’interior del Mercat de Vallvidrera i s’hi han reforçat els fonaments. Ara s’està reforçant l’estructura de l’edifici i dels pilars amb l’objectiu d’eliminar-ne tres i aconseguir un espai més ampli. També s’està retirant la coberta per fer-ne una de nova, ja que estava molt deteriorada. L’obra també preveu el condicionament acústic de l’edifici, un element que va ser clau per tirar endavant el projecte d’espai cultural i d’espectacles de teatre i música.

L’obra impossible

El projecte de l’equipament cultural es va presentar als veïns el febrer del 2017. Es va aturar perquè no preveia un aïllament acústic suficient per l’ús que s’hi vol donar. El març del 2019, l’Ajuntament va trobar una solució per desencallar el problema: instal·lar una caixa insonoritzadora en què es faran els espectacles teatrals i musicals. Aquest nou element va suposar un increment de pressupost d’uns 300.000 euros, el que suposa un projecte d’1.700.000 euros. Finalment es van licitar les obres fa un any.

El CAP, fora de servei

EL CAP, situat als baixos del mercat, va tancar portes a principis d’any a causa de les obres. Estava previst que pogués obrir al setembre, però per l’aturada de les obres per la covid-19 retardarà la seva obertura a l’any vinent. També es preveu que s’aprofiti per renovar el centre d’atenció primària.