Aquest dilluns ha estat el primer dia laborable de talls a la Línia 4 de metro per obres de millora de la via. La majoria d’usuaris afectats per aquests treballs ja els coneixien gràcies als informadors que hi ha des de fa dies a les estacions i als cartells informatius. De fet, a primera hora del matí no s’han produït aglomeracions ni incidències destacables.

Serveis alternatius d’autobusos

Els treballs, que s’allargaran fins al 30 d’agost, deixaran sense servei quatre estacions entre la Pau i Selva de Mar. Per aquest motiu s’ha habilitat un servei especial d’autobusos que cobrirà aquest tram de la línia groga i que funcionarà amb el mateix horari i una capacitat equivalent.

Grafisme dels talls a l'L4 del metro l'estiu del 2020

Els usuaris afectats també disposen de les línies regulars d’autobús de TMB V31 i 136 que fan un recorregut similar al de l’L4 entre la Pau i Selva de Mar, per la rambla de Prim, el carrer de Llull i l’avinguda Diagonal, i la línia T4 del Trambesòs, que connecta el Maresme-Fòrum i Selva de Mar amb Ciutadella – Vila Olímpica.

Durant els primers dies de les afectacions en aquesta línia, s’oferirà informació presencial als usuaris, a l’entorn de les estacions afectades i de les parades on s’ha habilitat el servei de bus substitutori.

Renovació de la via i del sistema de drenatge

Les obres serviran per renovar la via en diferents trams, per reforçar el sistema de drenatge en altres i aplicar antifiltracions en un tram de 700 metres del túnel. Les obres tenen un pressupost de tres milions d’euros. També s’aprofitarà l’aturada del servei a l’estació de la Pau per retirar-ne material amb amiant. S’extrauran les planxes de fibrociment del revestiment de les parets de les dues andanes. En total, 752 metres quadrats de planxes amb contigut d’amiant.

El metro, reforçat aquest agost

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, assegura que s’han reforçat els busos llançadora degut a la covid perquè els usuaris puguin mantenir la distància de seguretat. A més, Alarcón ha avançat que aquest agost tot el servei del metro tindrà un increment del 100 % respecte a l’any passat precisament perquè els usuaris que es quedin a Barcelona puguin mantenir la distància de seguretat i facin els desplaçaments de la forma més segura.

Obres a l’L1 del 3 al 29 d’agost

Aquestes no són les úniques obres al metro que es faran aquest estiu. Del 3 al 29 d’agost també quedarà fora de servei el tram de la línia 1 de metro a l’Hospitalet, entre l’Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia. En aquest cas, les obres afectaran set estacions i també se’n millorarà la via i el sistema de drenatge. Com a alternativa, també hi haurà dos serveis de bus llançadora.