L’Ajuntament ha aturat el projecte del Mercat Cultural de Vallvidrera per convertir l’antic mercat del barri en un equipament cultural on fer teatre i concerts. El motiu és la insonorització de l’espai: el consistori ha considerat un aïllament acústic de centre cívic, però l’Associació Mercat Cultural de Vallvidrera creu que no n’hi ha prou, ja que des del principi va especificar que volia que fos un espai cultural per a espectacles.

El futur del Mercat Cultural de Vallvidrera

El projecte executiu del Mercat Cultural de Vallvidrera ja estava acabat i presentat als veïns però no s’havia licitat. Ara, el consistori treballa per trobar l’equilibri entre els requeriments acústics i les necessitats veïnals sense haver de modificar el projecte existent i poder tirar-lo endavant. Des del consistori asseguren que “els diners que preveiem pel projecte els tenim i els volem poder destinar el més aviat possible al mercat”, explica el conseller Joan Manel del Llano.

Una situació que preocupa l’Associació Mercat Cultural de Vallvidrera, que té por de perdre un equipament llargament reivindicat pels veïns i que està pressupostat en 1.400.000 euros. L’entitat vol que se solucioni el problema de la insonorització i es liciti abans que acabi el mandat, ja que si no podria quedar en paper mullat.

L’associació recorda que el mercat va tancar les portes fa 15 anys i no deixa de deteriorar-se. Ara per ara només se’n fa servir una part i en fan ús tres entitats, davant les 18 que formen l’Associació Mercat Cultural de Vallvidrera.