Els treballadors del CAP Vallvidrera ja fan caixes perquè aquest divendres és l’últim dia que han passat visita. A partir del proper dimarts, 7 de gener, l’atenció mèdica es farà als CAP Sarrià i les Planes, que reforçaran el servei. Es tracta d’un canvi temporal que s’allargarà mentre es facin les obres de l’antic Mercat de Vallvidrera, on hi ha les instal·lacions.

Jordi Garcia, metge de família del CAP, preveu que, amb aquest procés, s’augmenti l’atenció domiciliària perquè “hi haurà gent gran amb dificultats de mobilitat que no podrà desplaçar-se” a la ubicació provisional, amb orografia complicada. Cal tenir en compte, però, que el telèfon d’atenció es mantindrà en horari de matí i entre setmana.

Els veïns demanen un bus llançadora

Tant els veïns com els treballadors del centre d’atenció primària ja van reclamar un bus llançadora per fer el trajecte fins al CAP Sarrià. Segons Josep Ramisa, membre de l’Associació de Veïns del Mont d’Orsà – Vallvidrera, ara els pacients han “d’agafar el funicular, baixar a l’estació de Sarrià i pujar fins al CAP”. Malgrat tot, l’Ajuntament no preveu habilitar el servei.

De mercat, a equipament cultural

Amb les obres, l’antic Mercat de Vallvidrera es convertirà en un equipament cultural. Els treballs són necessaris perquè s’han de reforçar els fonaments de l’edifici i treure’n tres columnes. També es reformarà el centre d’atenció primària i s’ampliarà, i des del CAP creuen que no es podrà tornar a visitar fins al setembre.