L’Ajuntament ja ha presentat el projecte de remodelació del mercat de Vallvidrera als veïns de la muntanya en l’últim consell de barri. Les obres, que estan dotades amb un pressupost de 951.000 euros, començaran a l’agost i duraran entre set i nou mesos. L’actuació principal serà l’eliminació de pilars de l’edifici per aconseguir un espai diàfan i polivalent que es podrà dividir en tres espais. També hi haurà quatre sales i un bar.

Les entitats del barri estan satisfetes amb el projecte però tenen algunes peticions. Per exemple, la coopertiva Can Pujades demana que s’hi incorpori una cuina, ja que se li podrien donar molts usos, com la realització de tallers.

Tot i que actualment la cooperativa i dues entitats de teatre utilitzen l’espai, des que el mercat va tancar fa 15 anys, no se n’ha fet manteniment. Ara se’n repararà la teulada i se’n restaurarà la façana. Com que es tracta d’un espai que no està condicionat també s’instal·larà un sistema de climatització i s’aïllarà tèrmicament i acústicament.

Gestió ciutadana

L’Associació Mercat Cultural de Vallvidrera, que representa 18 entitats, ha lluitat durant anys per la seva recuperació. De cara a la reobertura de l’equipament reclama poder fer-ne una gestió cívica: “Pretenem que aquest centre sigui de gestió ciutadana, que sigui gestionat per les mateixes entitats que en tindran ús”, explica Jordi Garcia, president de l’associació.