L’Ajuntament de Barcelona ha licitat les obres que transformaran l’abandonat Mercat de Vallvidrera en un equipament cultural, on es faran teatre i concerts. Ara, queda aprovar el projecte en Comissió de Govern. Un cop passat el tràmit, es preveu que les obres comencin al setembre i durin poc més d’un any.

L’edifici de l’antic mercat està tancat des de fa 16 anys i els veïns fa temps que el reclamen com a equipament. Té uns 700 metres quadrats de superfície, que ara s’hauran de remodelar. La intenció és rehabilitar-ne la façana i també la teulada. Tot i això, l’actuació més important serà l’eliminació de tres pilars de la planta baixa per aconseguir una sala diàfana i polivalent.

Un edifici deteriorat i un projecte amb entrebancs

Les obres havien d’haver començat el mes d’agost de l’any passat, però el projecte es va aturar perquè no s’havia tingut en compte el nivell d’insonorització que requeria l’equipament, més elevat del previst inicialment.

L’antic Mercat de Vallvidrera es va inaugurar el 1953 amb 42 parades i va mantenir l’activitat fins a l’abril del 2009. Des de llavors, l’edifici —dels arquitectes Adolf Florensa i Bonaventura Bassegoda— s’ha anat deteriorant.