L’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample ha aixecat la veu d’alarma arran de les informacions sorgides a la premsa sobre el possible trasllat de l’Hospital Clínic al recinte de l’Escola Industrial. Segons aquestes filtracions fa mesos que la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació estarien negociant amb l’Hospital Clínic diverses alternatives i sembla que l’Escola Industrial és la ubicació que està ara sobre la taula.

Els veïns exigeixen informació del possible trasllat

Fa anys que es negocia el trasllat de l’Hospital Clínic a una nova seu on pugui créixer. El 2016 es va parlar de la possibilitat d’ubicar el nou hospital al recinte de l’Escola Industrial, propietat de la Diputació de Barcelona. Sembla que les converses entre totes les administracions implicades s’han reprès. Les entitats veïnals se’n senten excloses, perquè tot i que han demanat explicacions, el que han rebut és un núvol d’informacions sense res de concret i això els preocupa.

Vetllar pel patrimoni i els equipaments

L’entitat veïnal vol que es tingui en compte el seu parer perquè és un hospital de referència al barri, però també perquè una operació d’aquesta envergadura tindrà repercussions molt importants pel que fa al patrimoni, als equipaments i també les afectacions a la mobilitat de la zona. També volen evitar que hi hagi especulació en el trasllat, per això, exigeixen transparència. Es queixen que l’operació ja està tenint conseqüències negatives, com el retard en la construcció d’altres equipaments i serveis essencials.

El districte vol que l’hospital es quedi al barri

Des del districte de l’Eixample no neguen les converses, però adverteixen que hi ha molts actors implicats i no hi ha res tancat. Asseguren que volen que l’hospital es quedi al barri i que per això cal seguir estudiant les possibles alternatives amb totes les institucions implicades i avaluar-ne la viabilitat, tot preservant els equipaments existents. Afegeixen que des de l’Ajuntament estan d’acord que cal una renovació- ampliació de l’Hospital Clínic i que aquesta ha de ser possible al districte.