presos procés

El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de Catalunya ha suspès amb efectes immediats el tercer grau penitenciari concedit a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. La magistrada ha acordat la suspensió, després que la Fiscalia de Barcelona hagi presentat aquest mateix dimarts un recurs contra aquesta classificació, argumentant que “pot crear una sensació d’impunitat“.

La jutgessa dona tres dies a les defenses per formular al·legacions. Mentre no es resol el recurs, però, els presos tornaran al segon grau penitenciari, la qual cosa significa que hauran de tornar a romandre les 24 hores del dia a la presó. Amb el tercer grau, en canvi, podien passar els caps de setmana a casa i, entre setmana, només havien de tornar a dormir al centre penitenciari.

Un dels primers afectats per aquest recurs de la fiscalia ha estat l’exvicepresident Oriol Junqueras. A través del seu perfil de Twitter, Junqueras ha afirmat que el tercer grau “és un dret penitenciari que tenen tots els presos” i que “apliquen venjança”.