El veïnat del Peu del Funicular mai no ha tingut un equipament públic ni un lloc de trobada per als veïns. Fa 20 anys que es va fundar l’entitat veïnal i des d’aleshores demana a l’Ajuntament un espai de reunió i activitats.

Ara, després de molts anys de reivindicació, fan una petició més concreta: demanen a l’Ajuntament que faci les gestions necessàries per fer-se amb una finca de la Generalitat de Catalunya que fa 10 anys que està en desús.

Un barri sense equipaments

Es tracta de la finca del carrer del Bosc, 2, que disposa d’una casa de diverses plantes i un jardí. Va ser un centre de menors fins fa una dècada, quan va tancar. Segons els veïns, es tracta de l’únic immoble públic de la zona, per tant, l’únic lloc susceptible de convertir-se en un espai veïnal. L’entitat demana al consistori que treballi per convertir-lo en un espai de reunió per a la gent gran, els joves i la pròpia associació de veïns, que no té un espai i es reuneix al casal parroquial del barri quan li cedeixen.

En terra de ningú

El Peu del Funicular es troba al barri de Sarrià, entre el nucli antic del mateix i Vallvidrera. Es tracta d’una zona costeruda amb cases separades i poc comerç. “No hi ha vida de barri perquè no tenim cap lloc on poder fer una vida de barri”, es queixen des de l’associació de veïns, que durant anys han visibilitzat les problemàtiques del barri com el deteriorament dels carrers o els problemes de mobilitat.

L’Ajuntament els dona com a solució que utilitzin els equipaments de Sarrià i de Vallvidrera, però l’entitat no creu que sigui una bona alternativa pel veïnat: “Si marxem, aquí no fem pinya, hem de tenir un lloc on reunir-nos i fer activitats prop de casa”, reivindiquen des de l’entitat.