No volen que es perdin els orígens del barri i per això els han documentat a través d’un conjunt d’entrevistes a persones grans enregistrades. L’Associació de Veïns del Parc de la Vall d’Hebron va posar en marxa el projecte el 2016, quan van contactar amb el casal de gent gran de la zona per buscar veïns d’edat avançada que volguessin compartir els seus records. En van entrevistar una dotzena i els van preguntar sobre aspectes com els inicis del barri, les festes i celebracions que s’hi feien i com era el dia a dia en el passat.

Testimonis del barri de la Vall d’Hebron

Els responsables de la iniciativa expliquen que, en alguns casos, són persones que van arribar al territori quan era un espai verd amb només algunes masies. Després, a finals dels anys 60, es va començar a construir la part antiga de la Vall d’Hebron i als 90 la nova, en el marc de l’acceleració urbanística que va experimentar la ciutat de Barcelona a causa dels Jocs Olímpics.

Els mesos de confinament van servir als voluntaris que han participat en el projecte per editar les entrevistes i ara volen presentar el material a diversos mitjans de comunicació així com al Districte Municipal d’Horta-Guinardó per assegurar-ne la preservació. També tenen previst fer una presentació oberta a tot el barri quan les circumstàncies ho permetin.