Fa sis mesos que havien d’haver començat les obres per convertir l’antic Mercat de Vallvidrera en el nou equipament Mercat Cultural de Vallvidrera. Però el projecte es va aturar perquè no preveia un aïllament acústic suficient. Ara, l’Ajuntament ha proposat una solució: instal·lar una caixa insonoritzadora de 230 m2 (l’equipament en tindrà 560 m2) on es faran els espectacles teatrals i musicals. Aquest nou element suposa un increment de pressupost d’uns 300.000 euros, a afegir als 1.400.000 euros del projecte. El consistori diu que està buscant el finançament per tirar-ho endavant.

Els veïns tenen pressa

Després de 15 anys d’abandonament, fa temps que l’Associació Cultural de Vallvidrera demana fer un equipament cultural a l’antic mercat. Ara, exigeixen que les obres es licitin abans que s’acabi el mandat per assegurar que, finalment, el projecte comenci a fer-se realitat. A més, denuncien que l’edifici està, cada vegada, més deteriorat i que costarà més recuperar-lo.

Per la seva banda, des del districte de Sarrià – Sant Gervasi, expliquen que faran el possible per licitar-lo tant aviat com puguin, si pot ser abans de final de mandat. El calendari electoral condiciona aquest fet, ja que si es vol tancar el projecte abans que finalitzi el mandat, s’haurà de licitar durant aquest mes de març.