restriccions catalunya mesures covid

Les mesures que va anunciar el govern de la Generalitat aquesta setmana per contenir la transmissió del coronavirus entraran en vigor aquest dijous a primera hora, un cop es publiquin en el DOGC. Les restriccions estaven pendents de l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que hi ha donat el vistiplau aquest dimecres.

Entre les mesures hi ha la limitació de les trobades familiars i socials a un màxim de 10 persones. També hi ha l’ordre que totes les activitats acabin a tot estirar a les 0.30 h, un fet que afecta de ple l’oci nocturn i les activitats culturals. A més, també s’elimina la possibilitat de consumir en grup a l’espai públic.

En el paquet de mesures també hi ha la recomanació als municipis que limitin l’accés a parcs, platges i altres espais públics on es puguin produir concentracions entre les 0.30 i les 6 h. La mesura coincidirà en bona part amb el toc de queda (entre la 1 i les 6 h) que ha anunciat aquest dimecres el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en aquells municipis, com Barcelona, on s’apliqui, sempre que el TSJC l’avali.