Foto: ACN

El Procicat demanarà tornar a limitar les trobades socials a 10 persones per mirar de mitigar l’increment de contagis de les darreres setmanes. Amb aquesta mesura es vol ajudar a contenir l’explosió de casos de covid, sobretot, entre la població més jove. Ara bé, com que aquesta restricció afecta drets fonamentals, abans d’aplicar-se ha de rebre l’aval judicial. En aquest sentit, el govern espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hi doni el vist-i-plau amb celeritat.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

La limitació de reunir-se més de 10 persones es va eliminar el 21 de juny, just abans de la revetlla de Sant Joan. Des de llavors ja no hi havia cap restricció en el nombre de persones permès a les reunions i trobades, i tampoc hi havia límit de bombolles de convivència. La Generalitat, però, sí que mantenia el màxim de 10 persones a les trobades com una recomanació.

El govern aposta per més mesures que evitin trobades multitudinàries al carrer i també aposta per evitar activitats entre dos quarts d’una i les sis de la matinada. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, demana als Ajuntaments que tanquin parcs, places, platges i “tots aquells espais on aquests dies hem vist imatges que no s’haurien de repetir”. Una mesura que ha de servir per evitar imatges de botellades.