gent passejant de nit a la barceloneta toc de queda

Barcelona ja es prepara per tornar a aplicar el toc de queda amb la intenció de frenar l’explosió de contagis registrats les últimes setmanes. Aquest dimecres el govern ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’aplicació del confinament nocturn entre la 1 i les 6 h en 158 ciutats de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada superior als 400 casos per cada 100.000 habitants.

El president, Pere Aragonès, ha anunciat aquesta mesura després de rebre l’aval dels serveis jurídics de la Generalitat i el mateix dia en què l’Ajuntament de Barcelona ha demanat el toc de queda per evitar les concentracions de persones a les nits.

La limitació d’horaris i les reunions de 10 persones, en vigor des de dijous

Les restriccions anunciades dilluns entraran en vigor aquest dijous, un cop publicades al DOGC i després de rebre l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Així doncs, els establiments públics i les activitats hauran de tancar de 0.30 a 6 h i les trobades socials no podran superar les 10 persones, excepte si són bombolles de convivència. També es prohibeix menjar o beure en grup a l’espai públic.

La meitat dels pacients crítics a Barcelona tenen menys de 50 anys

La cinquena onada ja es nota als hospitals. Està afectant especialment les franges d’edat més joves de la població, que s’han començat a vacunar més tard. Prova d’això és com ha canviat el perfil d’edat dels ingressats i els pacients crítics per covid-19. Segons dades del Departament de Salut, els menors de 50 anys han passat de representar el 17,1 % dels ingressats a les UCI a Barcelona l’1 de juny a vorejar el 50 % l’última setmana.