noies assegudes al parc grup bombolla

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha aprovat les noves mesures proposades pel govern en el marc del Procicat, unes restriccions per frenar l’avenç de la cinquena onada de covid-19 que ara ja tenen l’aval judicial.

El TSJC havia de donar el vistiplau a través de la Sala Contenciosa d’aquest organisme perquè les mesures de la covid i restriccions a aplicar aquest juliol intervenen drets fonamentals. Així, el TSJC ha avalat limitar les trobades socials a 10 persones i la resolució ja podrà ser publicada perquè entri en vigor, així com la resta de restriccions plantejades i anunciades aquest dilluns per Salut i Interior.

A la interlocutòria, que signen sis magistrats, la sala argumenta que les mesures aprovades són “indispensables” per fer front a una nova onada de contagis. Els jutges avalen restringir les reunions perquè han estat, diuen, un dels “focus principals d’aquesta pandèmia”.

Totes les activitats acabaran a les 00.30 h

Les restriccions anunciades aquest dilluns per frenar la cinquena onada de contagis per la covid-19 inclouen la limitació en les trobades, però també avançar l’horari de tancament dels establiments i limitar els actes multitudinaris.

En la roda de premsa d’aquest dilluns, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, va explicar que era necessària una resolució del TSJC perquè la restricció en les reunions “limita drets fonamentals” i incloïa la possibilitat que els canvis entressin en vigor “aquest dimarts o dimecres” un cop la justícia hagués analitzat l’informe tramés pel govern.