gent carrer mascareta

El govern ha anunciat noves mesures i restriccions aquest dilluns, després de l‘augment de contagis de coronavirus dels darrers dies. Les han anunciat els consellers de Salut i d’Interior, Josep Maria Argimon i Joan Ignasi Elena, i la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja.

D’aquesta compareixença, es desprenen mesures destacades:

  • El tancament de tota activitat, a tot estirar, a les 0.30 h: Aquesta mesura afecta totes les activitats, com ara les culturals, la restauració, l’oci nocturn, les celebracions religioses —com ara casaments—, el repartiment i servei a domicili o els comerços de 24 hores. En queden exempts, només, els serveis de restauració de les àrees de servei de les grans vies de comunicació.
  • La limitació de les reunions a un màxim de 10 persones: Es tracta d’una restricció que afecta drets fonamentals i, abans d’aplicar-se, ha de rebre l’aval judicial. Amb tot, el govern espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hi doni el vistiplau amb celeritat.

Una altra de les mesures destacades de la compareixença d’aquest dilluns ha estat la demanda als municipis perquè tanquin els espais públics, també, a les 0.30 h. I això inclou les places, els parcs i les platges. En aquest sentit, la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha recalcat que, bàsicament, es tracta de “tots aquells espais on aquests dies hem vist imatges que no s’haurien de repetir”.

València obre la porta al toc de queda català

La Generalitat no descarta l’aplicació d’un toc de queda nocturn. La portaveu, Patrícia Plaja, ha detallat que “l’anunci del toc de queda a València obre la porta a aplicar-lo a Catalunya“. I ha concretat que “analitzarem minuciosament la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia valencià per, si l’hem de demanar, en l’àmbit de tot Catalunya o de municipis, fer-ho”.

El darrer toc de queda dictat a Catalunya va estar en vigor durant el darrer estat d’alarma, es va activar a les 0 h del 26 d’octubre i es va aixecar a les 0 h del 9 de maig.

Les hospitalitzacions es dupliquen en 10 dies a Catalunya

Segons l’últim balanç del Departament de Salut, actualment hi ha 980 persones ingressades per covid-19 als hospitals catalans. Es tracta de més d’un centenar de pacients nous respecte a fa 24 hores i fa 10 dies la xifra era de 476 ingressats. Per tant, s’ha duplicat.