El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una declaració institucional per explicar el nou toc de queda que el govern vol aplicar a Catalunya i que s’afegirà a la resta de restriccions ja anunciades. Aragonès ha explicat que el govern català demana al TSJC que avali el confinament nocturn de la 1 a les 6 h a tots els municipis de més de 5.000 habitants i amb una incidència acumulada d’igual o més de 400 casos per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. A més, el toc de queda també afecta els municipis veïns.

Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho aprova, la mesura s’aplicarà a Barcelona i 157 poblacions més. La intenció és que entri en vigor de manera imminent, si rep l’aval del TSJC, aquest mateix cap de setmana i tindrà una durada de set dies prorrogable una setmana més. El president també ha assegurat que la mesura es revertirà “tan aviat com sigui possible”.

+

“La situació és delicada i fràgil”

El president de la Generalitat ha afirmat que l’executiu català restringirà el dret a la mobilitat nocturna perquè “la situació és delicada i fràgil” i cal “evitar la propagació de la pandèmia”. Pere Aragonès ha afegit que el toc de queda està pensat per “protegir les franges d’edat no vacunades, també el sistema sanitari, que està molt tensionat, i preservar la reactivació econòmica”. I ha indicat que la mesura es pren per tal d’evitar restriccions majors. D’altra banda ha ofert mà estesa per ajudar els municipis a fer complir el toc de queda.

La declaració d’Aragonès s’ha produït després de la reunió d’urgència que ha mantingut el govern català aquesta tarda per parlar de com aplicar la mesura a Catalunya. També aquest dimecres l’Ajuntament ha demanat que la restricció de la mobilitat s’apliqui entre la 1 i les 6 h.