bicing Barcelona mascareta

(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha constatat aquest divendres que caldrà aplicar a Barcelona mesures similars a les de l’Hospitalet “més tard o més d’hora”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha indicat que a Lleida “sembla que la cosa s’estabilitza una mica”; a l’Hospitalet de Llobregat els casos “segueixen creixent, però la velocitat potser tampoc no sembla tan accelerada”, i a Barcelona encara s’està “en una fase de creixement més ràpid”.

“No ens hi hem sabut preparar a temps”, ha reconegut Trilla, que ha afegit que ara cal recuperar “aquest temps com sigui”, perquè “més tard o més d’hora hi haurà problemes en altres indrets”. “No val a dir que s’hi arriba tard, s’hi ha d’arribar abans segur”, ha conclòs.

Trilla ha constatat que “hi ha hagut coses que no han acabat de funcionar” i ha subratllat la necessitat “d’actuar el més ràpidament i el més contundentment possible” abans que la velocitat de propagació sigui de més difícil control. “Aquest temps que teníem per preparar-ho tot, s’han preparat coses però potser no s’han preparat tan bé com fora desitjable”, ha continuat.