noves mesures covid Catalunya terrassa bar

Protecció Civil preveu aplicar a Barcelona el model de restriccions de l’Hospitalet de Llobregat per aturar l’augment de casos de coronavirus. “Anem cap al model de l’Hospitalet”, ha dit la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, en declaracions a TV3.  Ha explicat que el Procicat acabarà de concretar aquest matí les mesures però ha apuntat que buscaran “evitar al màxim possible el contacte social”, establir restriccions d’aforament a bars i restaurants -50% a l’interior i distància de dos metres entre taules a les terrasses- i cita prèvia per anar als establiments. A més, és “molt probable” que es tanquin els locals d’oci nocturn. Ferrer tampoc no ha descartat que aquestes mesures s’ampliïn a tot l’Hospitalet i altres municipis. La Generalitat oferirà una roda de premsa a les 11.30h per explicar novetats a Barcelona.

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, també s’ha manifestat en la mateixa línia i ha assegurat que caldrà aplicar a Barcelona mesures similars a les de l’Hospitalet “més tard o més d’hora”.

A l’Hospitalet, les restriccions afecten els tres barris amb més casos positius, la Torrassa, la Florida i Collblanc. S’hi han limitat les reunions socials i s’hi han prohibit els esdeveniments amb concentracions de gent, així com el teatre i el cinema. A més, recomana a la població limitar la mobilitat.

L’Ajuntament anuncia noves mesures aquest divendres

Precisament, l’Ajuntament de Barcelona ha d’anunciar aquest divendres mesures restrictives per fer front als 29 brots de coronavirus que hi ha a la ciutat i reduir els contagis nous. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ja va avançar dijous que aniran dirigides a reduir l’activitat social.

Illa espera que s’apliquin mesures immediates

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, també espera que la Generalitat prengui mesures addicionals per controlar els contagis de coronavirus a Barcelona, i que s’anunciïn de forma immediata aquest divendres. En una entrevista a Onda Cero, Illa ha mostrat una “preocupació profunda” per la situació de la covid-19 a Catalunya.