mascaretes

L‘investigador Oriol Mitjà ha afirmat aquest divendres que la situació pel que fa al coronavirus és de “descontrol” perquè no hi ha un “pla clar” i espera que el Govern “reaccioni”. Mitjà ha assegurat que l’augment del nombre de casos era una cosa predictible i únicament si es té un pla molt ben definit sobre les mesures a prendre i els recursos de què es disposa es pot informar la ciutadania de com s’ha de gestionar la crisi.

Es pot repetir la situació del mes de març

L’investigador ha constatat que a la tardor continuarà havent-hi casos i es podria tornar a situacions similars a les del mes de març i abril si “no es fan les coses bé”. En aquest sentit, espera que l’administració “reaccioni” i posi en marxa el pla d’acció clar i efectiu que “demandem tots els ciutadans”.

Què ha fallat

Oriol Mitjà insisteix que en el que s’ha fallat és que el sistema no s’ha preparat suficientment per tenir capacitats de traçabilitat suficients per controlar els casos que han anat sortint. Ha indicat que la situació és millor que el març, perquè llavors només se n’estava detectant una petita part, però que és pitjor que el juny, perquè sis setmanes després del confinament el suport ciutadà a les mesures han anat disminuint.

L’investigador ha afirmat que cal fer un debat sobre quines eines està la societat disposada a utilitzar per controlar l’epidèmia.