La Guàrdia Urbana començarà a multar els pròxims dies les persones que no duguin mascareta, ara que és obligatòria tot i que es pugui mantenir la distància amb altres persones. Així ho ha explicat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, en què ha advertit que aquesta setmana Barcelona abandonarà la fase “d’informació i acompanyament” i passarà a la “d’advertiment i de correcció i, arribat el cas, sanció”. El regidor apel·la al “sentit comú” en un moment en què s’incrementen els contagis per coronavirus a la ciutat.

El tinent d’alcalde ha detectat un “cert relaxament” de la població a l’hora de mantenir les mesures d’higiene i de seguretat i ha apel·lat al “sentit comú” perquè no hi hagi un nou confinament. Per evitar un “oci descontrolat”, la Guàrdia Urbana intensificarà la presència i la vigilància a les zones propenses a tenir més aglomeracions.

Mesures d’aforaments i distàncies

Per evitar brots nous, aquest divendres l’Ajuntament de Barcelona anunciarà mesures restrictives. Batlle no ha volgut avançar-ne cap, tot i que ha apuntat que “es treballarà en el camp dels aforaments i les distàncies“. Durant l’estat d’alarma, la policia municipal va interposar més de 30.000 multes, que ja s’han començat a tramitar perquè el consistori les cobri pròximament.