Els Mossos d’Esquadra han canviat d’estratègia durant la tercera nit d’aldarulls a Barcelona per l’empresonament de Pablo Hasél. Tot plegat, després de la polèmica al voltant de l’ús intensiu dels projectils de “foam” contra els manifestants durant les dues nits anteriors, i pel fet que una noia hagi perdut un ull.

Durant el dispositiu d’aquest dimecres a la nit, els Mossos van disparar 14 projectils d’escuma a Barcelona. Tot i que el cos no ha facilitat la dada dels projectils disparats les dues nits anteriors a la ciutat, el director general de la policia, Pere Ferrer, va explicar aquest dimecres que la primera nit d’aldarulls els agents van disparar 300 bales d’escuma a tot Catalunya, i que la nit de dimecres van ser moltes menys, 120.

Aragonès anuncia canvis als Mossos

Sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la “professionalitat” i el “compromís” del cos, però afegeix que cal “escatir” responsabilitats si hi ha casos de “males pràctiques”. Aragonès reclama que en cas de la noia que ha perdut l’ull pel possible impacte d’una bala de “foam”, “cal una investigació el màxim d’àgil i de diligent.

Justament, la necessitat de canvis en els Mossos és un dels punts de discussió a les trobades entre ERC, Junts i la CUP per formar govern. En aquest sentit, Aragonès assegura que “hi haurà canvis en moltes àrees”. “El que volem és enfortir un model de policia democràtica, un model policial basat en la confiança entre els cossos de seguretat i la ciutadania”, assegura.

Justament aquest dijous el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha demanat que el Parlament faci una revisió “urgent” del model d’ordre públic de Catalunya. Considera que no pot tornar a passar que en una manifestació del segle XXI una persona acabi perdent un ull. Tot plegat, ha provocat les crítiques dels sindicats dels Mossos que se senten desemparats i amenacen amb plantar-se.