La segona jornada de mobilitzacions per rebutjar l’empresonament del raper Pablo Hasél torna a acabar amb aldarulls, aquesta vegada a la plaça d’Urquinaona i els carrers de l’entorn. Un grup de manifestants han intentat baixar la via Laietana per arribar a la prefectura de la Policia Nacional i els Mossos els han obligat a fer marxa enrere. Ha estat llavors quan s’han produït moments de tensió entre manifestants i policia, amb llançament d’objectes contra els agents dels Mossos, barricades, crema de contenidors, motocicletes calcinades i trets de bales d’escuma per part de la policia. Els incidents, que han acabat amb deu detinguts, s’han acabat estenent a altres punts de la ciutat.

Després de les protestes postsentència de l’1-O, la plaça d’Urquinaona ha tornat a ser escenari de disturbis. Diversos manifestants han llançat pedres i ampolles de vidre contra el cordó policial i la policia els ha intentat dispersar amb els furgons policials, amb cops de porra i també amb trets de les conegudes com a pilotes d’escuma.

Enmig de tot plegat, s’han cremat diversos contenidors. Immediatament després, els Bombers s’hi han acostat per extingir les flames.

L’actuació policial ha fet que moltes de les persones que protesten s’hagin acabat dispersant per carrers del voltant.

Les barricades es traslladen a plaça de Catalunya

Després de la tensió viscuda a Urquinaona, alguns dels manifestants s’han desplaçat a la plaça de Catalunya, la rambla de Catalunya, la via Augusta o el carrer de Pelai, on també han format barricades amb contenidors i elements d’obra que trobaven pel carrer. Aquí també han cremat alguns dels elements, tot provocant incendis de grans dimensions i pròxims a edificis.

A més, un grup de persones han accedit a l’interior d’un hotel del passeig de Gràcia i hi han causat destrosses. També n’han provocat a botigues pròximes.

Destrosses en un concessionari i crema de motos

Tal com va passar en la primera jornada de protestes per la detenció de Pablo Hasél, aquest dimecres han cremat diverses motocicletes que estaven estacionades a la via pública. Per exemple, les del carrer de Balmes amb la ronda de la Universitat.

A més a més, els Mossos d’Esquadra han informat que “grups violents” han accedit a un concessionari de vehicles ubicat a la rambla de Catalunya amb el carrer de la Diputació i que han fet destrosses als cotxes exposats.

La policia catalana ha fet un tuit per alertar de la situació i demanar a la ciutadania que no s’acosti a la zona del centre de la ciutat. Dimarts ja van produir-se disturbis en diversos punts de Barcelona. Diversos manifestants van resultar ferits, alguns dels quals com a conseqüència de l’actuació policial. Una dona ha perdut l’ull com a conseqüència d’una bala de d’escuma, tal com ha informat Irídia.