El confinament comarcal i les restriccions es mantindran una setmana més, fins al 28 de febrer. El govern de la Generalitat en funcions ha decidit prorrogar les mesures set dies davant l’evolució de la situació epidemiològica i les variants noves de la covid-19. L’únic que es flexibilitza són les activitats extraescolars, d’esport escolar i lleure educatiu.

Malgrat que la darrera setmana Salut no descartava una flexibilització de les mesures, el secretari de Salut Pública, Josep M. Argimon, va avançar dimecres que s’estava registrant un aplanament de la corba de contagis i que això no era una bona notícia.

De fet, en espera de tenir més dades sobre la situació epidemiològica, el Procicat va decidir aquest dijous posposar unes hores la decisió.

Es mantenen les franges horàries a la restauració

Amb aquesta pròrroga, bars i restaurants mantindran les dues franges horàries d’obertura una setmana més. En concret, poden obrir entre les 7.30 i les 10.30 h i entre les 13 i les 16.30 h.

Per als sopars, només es poden oferir servei de recollida al local, entre les 19 i les 22 h, i a domicili, fins a les 23 h.

Centres comercials tancats

Pel que fa al comerç, els establiments autoritzats a obrir són aquells que tenen menys de 400 metres quadrats, o bé que es consideren essencials. Els centres comercials de Catalunya continuen tancats i els caps de setmana està prohibida tota l’activitat comercial no essencial.

Pel que als gimnasos poden seguir funcionant amb un aforament limitat al 30 % a l’interior. Les activitats de grup estaran limitades a sis persones.

Es reprenen les extraescolars i el lleure educatiu

L’únic sector en què es flexibilitzen les restriccions és el de les activitats extraescolars i de lleure. El Procicat permet reprendre, a partir de dilluns 22 de febrer, algunes activitats de caire social, “sempre evitant l’aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles”.

S’autoritzen, doncs, les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com les activitats de l’àmbit del lleure educatiu dirigides a infants en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària. També s’equipara l’esport federat i els consells esportius, que podran entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

“Necessitem set dies més”

La consellera en funcions de Salut, Alba Vergés, ha justificat l’allargament de les restriccions perquè es vol “veure l’evolució i l’impacte que estan tenint les noves variants i com afecten a la transmissió”. Ha insistit que “necessitem set dies més” i que calia “fer allò imprescindible”.