Els Mossos d’Esquadra han fet balanç de la segona nit d’aldarulls a la ciutat després de la manifestació de suport a Pablo Hasél. La policia ha detingut 12 persones, i s’han produït desperfectes a 11 locals del centre de la ciutat.

Vuit motos i 84 contenidors cremats

Segons ha explicat el portaveu dels Mossos d’Esquadra, el comissari Joan Carles Molinero, durant els aldarulls s’han cremat vuit motos i 84 contenidors. A més s’han ocasionat destrosses a diversos establiments i botigues, una intrusió a l’Hotel Mandarín i a un concessionari de vehicles de l’Eixample. Molinero també ha explicat que la passada nit es va produir un “intent d’intrusió” a la Borsa de Barcelona que va ser neutralitzat pels Mossos.

El cost dels desperfectes en els contenidors -86, segons l’Ajuntament- puja als 130.000 euros, ha informat el consistori.

Pel que fa als ferits, 10 persones van ser ateses pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), sis de les quals són ciutadans i quatre agents dels Mossos d’Esquadra.

Els Mossos qualifiquen de “molt greus” els incidents d’aquest dimecres a la nit, tant a Barcelona, com també a Lleida i Girona. Asseguren que es tracta de grups de persones organitzades molt violentes, que van sortir al carrer “amb l’objectiu de destrossar les ciutats”, i a les quals s’hi van sumar també “oportunistes” que van aprofitar els esdeveniments per “saquejar comerços”. Molinero assegura que la simultaneïtat de les protestes va generar un “escenari d’alta complexitat” per als Mossos.

En la compareixença també ha intervingut, per fer balanç de la segona nit d’incidents per l’empresonament del raper Pablo Hasél, el director general de la Policia, Pere Ferrer.

Oberta una investigació per la noia que ha perdut un ull

Els Mossos han obert una investigació per aclarir què va passar amb la noia que ha perdut la visió d’un ull pel possible impacte d’una pilota d’escuma de la policia. Ferrer ha dit que el cos té una clara “voluntat de transparència” i saber “què va poder provocar aquestes lesions. Ni pressuposem ni desmentim res”, ha assegurat.

Ferrer ha explicat que s’han posat en contacte amb la família i que han visitat la noia a l’hospital. També han contactat amb el Centre de Defensa de Drets Humans Irídia, que porten la causa.

El portaveu dels Mossos d’Esquadra, el comissari Joan Carles Molinero, també ha anunciat una investigació per saber quantes pilotes de “foam” es van disparar i la seva traçabilitat. Segons un primer balanç, es van van utilitzar 300 pilotes d’escuma durant la nit de dimarts a tot Catalunya, i 120 durant la nit de dimecres.

“Déjà-vu” a Urquinaona

Els aldarulls de dimecres van tenir l’epicentre a la plaça d’Urquinaona, un dels punts calents de les protestes postsentència del 2019. De nou, alguns comerciants de la plaça n’han patit els efectes en primera persona i asseguren que, tot i que aquest cop han sabut afrontar-ho millor, ha estat com un “déjà-vu”.