Els equips de neteja municipals han treballat intensament una nit més, la tercera, per esborrar el rastre dels aldarulls que es van produir després de la manifestació de suport a Pablo Hasél. Tot i això, els efectes de les destrosses encara eren visibles al matí. Uns operaris s’afanyaven a reparar un semàfor calcinat a la cantonada de Bailèn amb Aragó. Just al costat del propietari de la botiga Moto Fusion reconeixia que va patir molt mirant les imatges a la televisió de les flames a tocar del seu negoci.

Segons el balanç dels Mossos, durant la nit de dijous es van cremar un total de 35 contenidors (l’Ajuntament eleva la xifra a 77) i dues motos. També es van produir danys a la seu d”El Periódico‘, i a una desena d’establiments, entre els quals hi ha quatre oficines bancàries i dos restaurants.

Danys a la seu d”El Periódico’

La factura dels aldarulls

  • 315.000 € en danys a contenidors.
  • 200.000 € per 3.200 m2 de paviment malmès.
  • 26.387 € per destrosses a semàfors.
  • 3.743 € en danys a l’enllumenat, fonts i tanques.

L’Ajuntament calcula que aquests tres dies d’aldarulls ja sumen 650.000 euros en danys a l’espai públic, entre contenidors cremats, desperfectes a l’enllumenat, a la senyalització i a l’asfalt. En total s’han cremat 216 contenidors per valor de 315.000 euros. A banda, el consistori ha retirat 182 contenidors de forma preventiva. Ni els cremats ni els retirats s’han reposat, a petició dels Mossos.

Batlle: “Són els mateixos que a la tardor del 2019”

En una entrevista a RAC1, el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Albert Batlle, ha assegurat que “no hi ha res que justifiqui les accions violentes” i ha criticat especialment els actes de pillatge “injustificables” als comerços. Batlle assegura que els que estan provocant els aldarulls aquests dies “són els mateixos que a la tardor del 2019”. “No en tinc cap dubte”, afirma. Tot i això, no ho vincula directament al moviment independentista, sinó que diu que “són una barreja de moltes coses”.