La portaveu del sindicat policial SAP-FEPOL, Imma Viudes, ha alertat que el cos dels Mossos d’Esquadra se sent denigrat. “El nostre col·lectiu se sent denigrat, desemparat pels seus representants, quan ens ataquen, ataquen una institució que és bàsica”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé. Si continuem així, el cos policial no descarta “plantar-se com a resposta a aquesta situació”.

Oberts al debat, però se senten desprotegits

Els Mossos d’Esquadra accepten que s’obri el debat sobre l’ús de les bales de “foam“, però asseguren que se senten “desprotegits“. Viudes ha explicat que les bales d’escuma són una eina més “quirúrgica” que altres dispositius, com ara les pilotes de goma, però afirma que no són suficient. “No serveixen per restablir l’ordre públic, per aturar una massa violenta, necessiten eines que la dispersin”, ha dit.

En aquest sentit, ha parlat del perfil dels manifestants que estan causant aldarulls aquests darreres dies en les protestes contra la detenció del raper Pablo Hasél. “Van directament a atacar la policia, no tenen por del cos a cos, del xoc frontal”, ha explicat Viudes. Assegura que estan disposats a revisar les armes que fan servir actualment, però consideren que ho han de fer tècnics.

El debat real és “la violència als carrers”

Aquest dijous, Barcelona ha viscut la tercera nit consecutiva d’aldarulls per l’empresonament del raper Pablo Hasél. Durant la primera jornada de protestes (dimarts), una dona de 19 anys va resultar ferida per un impacte i finalment ha perdut l’ull. Aquest és el context que ha reobert el debat dels projectils d’escuma. Uns arguments que, segons Viudes, han “desviat l’eix del debat real, que haurien de ser els dies de violència als carrers“.

Sobre les crítiques que han rebut per part de la CUP, la portaveu del sindicat ha respost: “El que no podem permetre com a societat és un polític que faci declaracions que encoratgi més els violents“, ha dit.