sanitaris per la republica atenent noia ferida a l'ull

La noia de 19 anys que va perdre un ull després de rebre un impacte durant les protestes ha rebut l’alta mèdica aquest divendres, segons han confirmat des del Centre Irídia a betevé. La jove va ser intervinguda dijous a l’Hospital Clínic i fonts hospitalàries indiquen que l’operació ha anat bé tot i que se n‘ha confirmat la pèrdua de l’ull. Dimecres, l’endemà que resultés ferida, el SEM va explicar que en una primera exploració no se la va considerar greu, però que un cop al Clínic es va precisar amb més detall la lesió.

La noia va resultar ferida mentre participava en les protestes pro-Hasél que van tenir lloc dimarts al vespre a Barcelona. El Centre Irídia, que va denunciar el fet, atribueix la lesió a un impacte de bala de “foam”. Arran dels fets, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va demanar dijous que el Parlament faci una revisió “urgent” del model d’ordre públic de Catalunya, i va reconèixer que “no es pot permetre ni tornar a passar” que una manifestació del segle XXI acabi amb una persona perdent un ull.

Des del Centre de Defensa de Drets Humans expliquen que actualment estan “recopilant indicis” i investigant les imatges que han rebut dels fets per valorar la possibilitat de denunciar.

Al seu torn, Irídia ha demanat als grups polítics que més enllà de debatre sobre la idoneïtat dels projectils de “foam” pels antiavalots dels Mossos, es reforcin els mecanismes interns i externs de control, avaluació i investigació de l’acció policial.