El comitè executiu del Procicat havia ajornat la decisió del dijous al divendres, per donar-se unes hores més per decidir si relaxava o prorrogava les mesures covid i restriccions a Catalunya a partir del proper dilluns, 22 de febrer. El govern volia tenir més dades sobre la situació epidemiològica de les noves variants que han arribat a Catalunya.

El secretari de Salut Pública, Josep M. Argimon, ja va avançar aquest dimecres que s’estava registrant un aplanament de la corba de contagis i que això no era una bona notícia.

Les mesures, doncs, es mantindran una setmana més i seran vigents fins al diumenge 28 de febrer i, a partir d’aquesta data, podria haver-hi alguna variació.

Es manté el confinament comarcal a Catalunya, després que el govern decidís passar del confinament municipal al comarcal fa dues setmanes.

Hi havia la possibilitat d’obrir parcialment els centres comercials, tancats des del 7 de gener, però finalment no ha tirat endavant. Seria una mesura que hauria donat oxigen a un sector molt afectat per les conseqüències de la pandèmia.

La corba de contagis millora

Ja fa setmanes que les dades epidemiològiques estan millorant. Tot i que la pressió assistencial i l’ocupació a les UCI encara continuen altes, la majoria dels indicadors a Catalunya són bons.

Una de les preocupacions és quina pot ser la incidència a Catalunya de les diferents variants. De moment, ja s’han detectat dos casos de la variant brasilera. El govern central ha imposat la quarantena obligatòria als viatgers procedents del Brasil i Sud-àfrica.