La tercera jornada consecutiva de protestes a favor de la llibertat de Pablo Hasél ha tornat a portar barricades, foc, llançament d’objectes i detencions al centre de Barcelona. Manifestants encaputxats han creat les primeres barricades enmig de la calçada a la cruïlla dels carrers d’Aragó i Bailèn. Ho han fet amb una desena de contenidors i elements d’obra que, després, han començat a cremar. Minuts més tard, tal com ha passat en dies anteriors, els aldarulls s’han acabat estenent per diversos punts de la ciutat. Ara per ara hi ha vuit persones detingudes i alguns agents dels Mossos d’Esquadra ferits.

Incidents repartits per la ciutat

Els carrers de Mallorca, València, Roger de Llúria, Girona, Bailén, Diputació i el passeig de Sant Joan han estat els focus principals de disturbis aquest dijous a Barcelona. En alguns d’aquests punts s’han fet barricades molt grans que han cremat amb molta virulència. A Bailén, el fum d’un dels incendis ha arribat fins a dalt dels edificis de cinc plantes, fins i tot cremant parcialment arbres i semàfors. Això ha dut els bombers a actuar immediatament per extingir el foc.

En alguns casos, manifestants han acostat motocicletes estacionades per fer-les cremar, però persones també participants de la protesta les han allunyat per evitar que acabessin malmeses.

Moments de tensió a Interior

L’edifici del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha estat el primer escenari de tensió del vespre. Més d’un miler de manifestants s’hi han acostat per protestar contra l’empresonament del raper i contra l’actuació dels Mossos d’Esquadra dels darrers dies per haver disparat bales de “foam”, efectuat càrregues amb les porres i ferit i detingut diverses persones. Dimarts, una jove va perdre un ull després de rebre un impacte durant els aldarulls.

A les portes d’Interior, un grup reduït de persones han mogut les tanques, els han propiciat puntades de peu i han llançat objectes i petards contra la línia policial que blinda l’edifici del departament. Immediatament després, els agents dels Mossos d’Esquadra han avançat posicions, però finalment la situació no ha acabat amb més incidents.

Llançament de pedres a la seu d”El Periódico’

Tan bon punt han abandonat la zona de l’edifici d’Interior, els manifestants han entomat el carrer del Consell de Cent. Han passat per davant de la seu del diari ‘El Periódico’ i un grup reduït de persones han llançat algunes pedres contra els vidres i han ruixat pintura a la porta del local.

Intents de despistar la policia a l’Eixample

Tot plegat ha començat amb una concentració pacífica a les 19 h a la plaça de Tetuan. Una hora després, els manifestants han començat a caminar per la Gran Via, endinsant-se pels carrers de l’Eixample per aproximar-se al Departament d’Interior, fortament blindat pels Mossos d’Esquadra. Tan bon punt hi han arribat, s’han separat en diversos grups i han caminat ràpidament per la zona per intentar despistar la policia.

Durant la marxa, els protestants han cridat missatges com “Llibertat Pablo Hasél”, “Urquinaona, ho tornarem a fer”, “Catalunya antifeixista” o “Pim pam pun, que no en quedi ni un”. A l’inici de la convocatòria, a Tetuan, una banda ha interpretat el ‘Bella ciao’ tot demanant l’alliberament del raper Hasél.

Sis ferits atesos pel SEM

En aquesta jornada d’aldarulls hi ha hagut persones ferides, tal com ha passat els dos dies anteriors. Segons el SEM, fins a les 23.30 h s’han atès sis persones a la ciutat de Barcelona, i dues han requerit trasllat a centres sanitaris: una en estat lleu i l’altra en estat menys greu.