Des del districte de Sarrià – Sant Gervasi fan una crida a les persones grans que se sentin soles i també als ciutadans que vulguin ser voluntaris, a participar en el projecte Radars. Aquesta iniciativa municipal, que té com a objectiu prevenir situacions de solitud i vulnerabilitat en les persones grans, té el seu origen al districte de Gràcia i funciona a Sarrià – Sant Gervasi des del 2011. El projecte Radars també existeix a la resta de la ciutat.

“El programa Radars és vital perquè ens trobem en una situació que fa que justament la gent no pugui acudir amb normalitat als casals de gent gran. Per això, el programa Radars és important per evitar que les persones tinguin sensació de solitud”, explica Blas Navalón, conseller tècnic del Districte Municipal de Sarrià – Sant Gervasi.

Una de cada cinc persones viu sola

Actualment, el 20 % de les persones de Barcelona viuen soles i el nombre va en augment. Amb el confinament per la pandèmia, les persones han perdut molt contacte humà i vida social i, per això, des del districte de Sarrià – Sant Gervasi volen enfortir el programa Radars, tant pel que fa als usuaris nous com als veïns que vulguin donar un cop de mà.

Ja hi ha un centenar de beneficiaris

Actualment, 111 persones grans del districte se’n beneficien, rebent una o dues trucades a la setmana d’un voluntari que els fa un seguiment, els dona suport i els ajuda a no sentir-se tan soles. El projecte està liderat pels Serveis Socials i ja compta amb l’ajuda de gairebé un centenar de voluntaris i 350 entitats i comerços del barri. Per participar-hi, només cal posar-se en contacte amb els Serveis Socials o amb el districte de Sarrià – Sant Gervasi.