Barceloneta buida de nit

La cap d’Epidemiologia i Medicina Preventiva del Vall d’Hebron, Magda Campins, creu que cal endurir restriccions per aturar l’increment de contagis de la cinquena onada. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Campins considera que caldria tornar a aplicar el toc de queda a Catalunya, com ja han demanat algunes comunitats autònomes. També aposta per restringuir els horaris de bars i restaurants a les nits, com reclama el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla. Per Campins és important “conscienciar la gent que estem en pandèmia”. En aquest sentit, també considera que s’hauria de tornar a l’obligatorietat de la mascareta en exteriors, tal com reclama Salut.

Les vacances, a prop de casa

Sobre què cal fer per vacances amb la situació epidemiològica actual, Campins recomana “quedar-se a casa” i no marxar a l’estranger. Això vol dir, passar l’estiu en segones residències o bé fent turisme intern. L’epidemiòloga creu que s’ha de ser “molt prudents” i evitar fer sopar i trobades amb molta gent.

La mitjana d’edat a les UCI baixa als 40-50 anys

Campins alerta que, tot i que els contagis són majoritàriament entre gent jove, ja han començat a pujar els ingressos hospitalaris. A més, també ha baixat la mitjana d’edat dels pacients que ingressen en llits de crítics. “La mitjana no és de 60 anys, sinó que està entre els 40 i els 50 anys”, assegura.