Gent ballant en una discoteca

19 dies després de la reobertura, les discoteques han de tornar a tancar aquest divendres a Catalunya. Des d’aquesta mitjanit, l’oci nocturn en sales tancades ja no té permesa l’obertura, amb motiu de les restriccions imposades per la Generalitat per intentar frenar la cinquena onada de covid-19. Almenys durant 15 dies, només podran seguir amb la persiana aixecada els locals amb pista de ball i música completament a l’aire lliure.

A més, s’avança l’horari de tancament de les discoteques a l’exterior que puguin seguir obertes fins a les 3 h, i la mascareta segueix sent obligatòria. El govern català intenta contenir així l’escalada de contagis que afecta especialment la gent jove, amb, segons Salut, mig miler de contagiats des de la vigília de Sant Joan en l’àmbit de l’oci nocturn.

Cribratge i vacunes en els esdeveniments multitudinaris

També hi ha novetats a partir d’aquest divendres en els esdeveniments de més de 500 persones. És necessari tenir la vacunació completa, o passar un test d’antígens o una prova PCR a tot estirar 12 hores abans, i els organitzadors hauran de tenir redactat un pla específic d’actuació.

Les noves restriccions estaran vigents fins al 23 de juliol inclòs. A més, el govern català recomana tornar a portar la mascareta posada també en exteriors.