(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha apostat per limitar els horaris d’alguns establiments, com podrien ser els bars, per aturar l’increment de casos. En una entrevista a RAC1 ha afirmat que “menys hores oberts, menys risc de contagi”. Trilla considera que tornar al toc de queda hauria de ser “una de les últimes possibilitats” i argumenta que limitar els horaris dels establiments seria una “posició intermèdia”.

Ha valorat que el tancament de l’oci nocturn “pot ajudar” i que, en tot cas, el que s’ha d’evitar són situacions de risc com aglomeracions o interiors i complir estrictament les quarantenes. D’altra banda, ha afirmat que la variant delta pot representar ara un 50 % dels casos i serà la majoritària en aproximadament un mes.

Pel que fa a la pressió assistencial, ha apuntat que les UCI encara no estan notant un gran efecte, però que s’estan preparant “per si s’han d’ampliar”. Entre aquests que acaben a crítics, ha reconegut que n’hi haurà de vacunats, però ha insistit que seran una minoria clara.

En línies generals, ha valorat que ara s’està en fase de mitigació i que el que s’ha de fer és intentar diagnosticar tots els casos. Ha afegit que “ajudaria” que la gent complís bé les quarantenes i ha defensat que es prenguin mesures malgrat les afectacions econòmiques que pugin tenir. “Si no aturem els contagis, anirem pel camí del pedregar”, ha declarat.