El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) reclama de nou poder dispensar tests d’antígens sense recepta. Creuen que això ajudaria a frenar l’augment actual de contagis pel coronavirus. Justament, el Departament de Salut ha explicat aquest dijous que està treballant amb els farmacèutics perquè a partir de la setmana que ve puguin fer tests, tot i que ha deixat clar que no es tracta de comprar-ne i fer-se’l un mateix. Els positius detectats els reportaran els professionals al sistema de salut.

De moment, les farmàcies poden dispensar tests només sota prescripció mèdica. La vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, ha explicat a betevé que estan pendents que s’aprovi la normativa que permeti fer-ho sense. Bosch també ha assegurat que la demanda d’aquest producte ha augmentat molt les últimes setmanes, sobretot entre la gent jove.

Carmen Martínez té una farmàcia al Poblenou. Reitera que cada dia s’acosten al seu establiment moltes persones, sobretot joves, que volen comprar tests d’antígens d’autodiagnòstic. Però lamenta que sense recepta no poden vendre aquest producte.

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya també considera “incongruent” que fins ara s’hagin hagut de derivar els pacients al CAP per fer els tests. Insisteixen que “com més gent es testi, més positius s’aïllaran i serà més fàcil controlar la pandèmia”. Descongestionar l’atenció primària és precisament un dels objectius de Salut en incloure ara les farmàcies en l’estratègia de rastreig.