La Generalitat demanarà al Govern espanyol que es faci marxa enrere i es torni a implantar l’obligatorietat de dur la mascareta posada a l’aire lliure, encara que es pugui mantenir la distància de seguretat. L’increment dels contagis dels últims dies provocat per la variant delta, que afecta especialment la gent més jove, ha fet que el govern hagi canviat el criteri i aposti, ara, per tornar a dur el nas i la boca tapats en exteriors.

La decisió no depèn de Catalunya sinó que, tal com ha lamentat la portaveu del govern Patrícia Plaja, és competència estatal i, per tant, de moment, la Generalitat només pot recomanar que es porti posada en tot moment. La mascareta va deixar de ser obligatòria en exteriors el 26 de juny, quan els contagis encara no s’havien disparat.

Molts ciutadans continuen portant mascareta pel carrer

Tot i que la mascareta ja no és obligatòria en exteriors, són molts els ciutadans que continuen portant-la per anar pel carrer. De fet, aquesta és la recomanació que fa Salut, sempre que no es vagi sol o amb el grup bombolla o no es pugui mantenir la distància de seguretat.

De fet al carrer la majoria de persones creuen que si no es fan bé les coses és normal que s’afegeixin més restriccions. Alguns però apunten que ara mateix no té cap sentit deixar de portar la mascareta a l’aire lliure, diuen que si es fa bé, és a dir, respectant la distància de seguretat i evitant aglomeracions, és una mesura que dona molt d’oxigen a la ciutadania.