Festival Cruïlla

La cap d’Epidemiologia i Medicina Prevenitva del Vall d’Hebron, Magda Campins, considera que “no és prudent” fer macrofestivals com el Cruïlla quan els contagis es troben disparats, com passa ara en plena cinquena onada. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Campins creu que no s’haurien de celebrar, de la mateixa manera que s’ha decidit tancar l’oci nocturn a partir d’aquest divendres.

Els festivals són “grans disseminadors del virus”

Campins afirma que aquests grans esdeveniments, com el festival Cruïlla, actuen com a “grans disseminadors del virus. S’hi acumulen moltes persones i, si entre aquestes hi ha un positiu de covid, es produeixen macrobrots”, sentencia. L’epidemiòloga assegura que els contagis es produeixen encara que es facin test d’antígens per entrar, com s’ha fet al Cruïlla, al Canet Rock o al festival Vida; o que s’obligui a portar la mascareta posada. “Sabem que al cap d’una estona de ser-hi les mascaretes estan baixades, les persones estan molt juntes, criden, canten i tot això afavoreix la transmissió”, assegura. De fet, durant la primera jornada del Cruïlla les mascaretes van anar desapareixent a mesura que avançava la nit.

Alguns dels assistents al festival Cruïlla sense la mascareta posada

Tornar al toc de queda i restriccions d’horari a la restauració

Davant de l’allau de contagis actual, la cap d’Epidemiologia del Vall d’Hebron es partidària de tornar a imposar el toc de queda, com ja han demanat algunes comunitats autònomes. També aposta per restringuir l’horari de bars i restaurants a les nits, com també ha demanat el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla. Campins, a més, també creu que la mascareta hauria de tornar a ser obligatòria a l’aire lliure, com ja ha tornat a reclamar el Departament de Salut.