Aragonès i Argimon al Camp Nou

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha visitat aquest divendres el punt de vacunació del Camp Nou en el primer acte que fa després de prendre possessió del càrrec. El conseller ha fet el recorregut amb el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha defensat l’efectivitat de les vacunes. Tots tres han passejat per l’espai que s’ha habilitat al Camp Nou com a punt de vacunació, que ha començat a funcionar aquest dijous amb una capacitat per vaccinar 2.500 persones a la setmana.

Aragonès fa una crida a “vacunar-se sense por”

Després de la visita, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a tota la ciutadania a “vacunar-se sense por”. La vacuna funciona, ha sentenciat, i ha dit que la ciència ens ha permès tenir en temps record un remei eficaç contra una malaltia que ha trastocat la vida de tothom.

Aragonès també ha fet gala dels avenços que s’han fet en la campanya de vaccinació a tot Catalunya. A finals de setmana uns 3 milions de catalans hauran rebut la primera dosi del vaccí i 1.300.000 en tindran la pauta completa.

“La llum al final del túnel” i “tornem a veure al sol”

El president de la Generalitat també ha insistit que la vacunació ha estat essencial en la millora de la situació epidemiològica: “Comencem a veure la llum al final del túnel”. “Tornem a veure al sol”, ha dit després de repassar les xifres.

Actualment hi ha 776 pacients de covid-19 ingressats als hospitals catalans i a les UCI hi ha 270 persones. Es tracta de les dades més baixes en mesos, però no obstant això, ha fet una crida a no abaixar la guàrdia. “No podem oblidar que la pandèmia continua i, si una cosa hem après, és que podem tenir sorpreses”, ha recordat.

El debat sobre AstraZeneca

Aquestes paraules del president del govern català per demanar confiança en les vacunes arriben en ple debat sobre la vaccinació a les persones que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca. Des d’aquest dijous, se’ls ha començat a administrar la segona dosi. En principi, se’ls posa la de Pfizer, però cada persona pot triar si prefereix tornar a rebre la d’AstraZeneca, i ho ha d’autoritzar signant un consentiment informat.

De moment, la majoria d’usuaris han triat aquesta segona opció, que també és la que recomanen la majoria d’epidemiòlegs, però el Ministeri de Sanitat ja ha fet un toc d’atenció a les comunitats perquè vacunin amb Pfizer, per evitar els riscos de trombosi (tot i que molt poc freqüents) associats a la vacuna anglesa.