vacuna astrazeneca

Les persones menors de 60 anys que van vacunar-se amb AstraZeneca en primera dosi comencen a rebre la segona injecció a partir d’aquest dijous. Durant les properes setmanes, 25 centres de Catalunya s’encarregaran d’administrar aquestes segones dosis als col·lectius essencials que en els darrers mesos han estat parcialment immunitzats amb el vaccí d’Oxford. A Barcelona aquests punts de vacunació se situen al Centre Comercial la Maquinista i a la Fira de Barcelona. Salut ja ha començat a citar-los, tot i que també poden demanar cita encara que no hagin rebut el missatge.

La segona dosi d’aquestes persones ha estat objecte de debat durant les darreres setmanes. Després que es detectessin casos rars de trombosi a causa del vaccí, el Ministeri de Sanitat va cancel·lar la immunització amb AstraZeneca per als menors de 60 anys quan moltes persones ja havien rebut la primera dosi. Després de dies de discussió i d’investigacions, el Govern espanyol va acordar amb les comunitats autònomes que els afectats poguessin escollir si vacunar-se amb Pfizer o, de nou, amb AstraZeneca. En aquest darrer cas, cal un consentiment informat signat.

Segons ha informat el Departament de Salut, a Catalunya hi ha unes 240.000 persones menors de 60 anys que han rebut una dosi de la vacuna d’AstraZeneca i estan pendents de rebre la segona dosi.